Non-marking banden heftruck

 

Wat zijn de voordelen van non-marking banden?

Heftruck banden

Als je regelmatig met heftrucks werkt, ben je vast bekend met de zwarte strepen die de banden achter kunnen laten.
Dit wordt veroorzaakt door het roet wat toegevoegd wordt aan de banden.
Er zijn verschillende redenen waarom roet wordt gebuikt in de productie van heftruckbanden.
Zo zorgt het onder andere voor slijtvastheid, goede grip en absorbeert het warmte waardoor statische elektriciteit geleid wordt.
 
Er zijn diverse werkomgevingen waar deze strepen niet wenselijk zijn. 
Speciaal hiervoor is de non-marking band ontwikkeld.

Non-marking banden

Bij non-marking banden wordt roet vervangen door alternatieven, bijvoorbeeld krijt. Hierdoor krijgen deze banden hun lichte kleur en laten ze geen zichtbare sporen achter. Om de opbouw van statische elektriciteit te voorkomen wordt de heftruck voorzien van een anti statische strip.
 
Non marking banden worden voornamelijk binnen gebruikt waar het uiterlijk van de vloer belangrijk is, zoals in magazijnen of fabrieken. Doordat er geen zwarte strepen achter gelaten worden ziet het pand er schoner en netter uit. Ook is een schone vloer veel veiliger om te werken.
Daarnaast kost het schoonmaken van zwarte strepen veel tijd en geld, non-marking banden kunnen deze kosten aanzienlijk verminderen.  
 
Een ander voordeel van non-marking banden is dat ze voldoen aan de hoge hygiëne eisen in veel industrieën. Heftrucks worden vaak ingezet bij het transport van voedsel, medicijnen of andere gevoelige producten. Het vermijden van zwarte strepen en vlekken op de vloer draagt bij aan een schone en hygiënische werkomgeving.
 
Dankzij de voordelen die deze banden bieden, op gebied van hygiëne en veiligheid, geven steeds meer bedrijven de voorkeur aan non-marking banden.
 
Non-marking banden zijn verkrijgbaar in diverse uitvoeringen. Het is belangrijk om rekening te houden met diverse factoren bij het kiezen van de juiste band. Wat voor een soort heftruck is het, op welke vloer wordt de heftruck ingezet, zijn er nog specifieke toepassingen die van belang zijn?
 
Wij kijken graag met u mee wat de beste oplossing is voor uw situatie.
Neem vrijblijvend contact met ons op, we helpen u graag verder!
Ik wil vrijblijvend advies >

Wij leveren onder andere aan

Liftlease

Stuur ons een bericht

Liftlease