Reachtruck huren bij Liftlease

Reachtruck huren bij Liftlease

Er zijn misschien in uw bedrijfsruimte situaties waarin een heftruck niet voldoet. Dan is een reachtruck huren mogelijk een goede oplossing. De reachtruck komt vooral tot zijn recht in distributiecentra en magazijnen met smalle gangen en korte draaipunten.

Liftlease biedt een uitgebreid assortiment aan reachtrucks die u voor korte of langere tijd kunt huren. Net als bij al onze andere machines geldt ook voor reachtrucks dat u compleet wordt ontzorgd: wij leveren uw reachtruck gratis af op uw locatie en zorgen ervoor dat er altijd onderhoud en service beschikbaar is bij eventuele storingen.


Bij ons is iedere huurtermijn mogelijk, uiteraard tegen een aantrekkelijk tarief. Voor een lange huurtermijn bieden wij full operational lease. Dit betekent dat u een vast huurtarief betaalt, waarin de operationele kosten zijn inbegrepen. Denk hierbij aan onderhoud, veiligheidskeuringen en servicebezoeken.

Wat is een reachtruck?

Een reachtruck is in een aantal opzichten niet te vergelijken met een heftruck. Dit zijn de belangrijkste verschillen:

  • De bestuurderspositie. De zitpositie van de bestuurder van een reachtruck is een kwartslag gedraaid. Bij een gewone heftruck zit de bestuurder recht achter het hefmechanisme, bij een reachtruck heeft de gebruiker de hefvorken aan de zijkant van de machine. Dat zorgt voor een andere kijkhoek en een andere manier van besturen. 
  • De achteras. Een reachtruck heeft aan de achterzijde slechts één wiel. Dat levert een kleine draaicirkel. Een reachtruck kan daardoor gemakkelijk draaien in kleine ruimtes en is populair in magazijnen met krappe gangpaden.
  • Binnengebruik. Een reachtruck mag alleen binnen worden gebruikt
    (Uitzondering hierop is een reachtruck op volrubber banden, deze is wél geschikt voor buiten gebruik).
  • Contragewicht. In tegenstelling tot een heftruck, heeft een reachtruck geen contragewicht. Dit gewicht zorgt voor meer stabiliteit. Door de andere bouw van een reachtruck is het voertuig zelf het tegengewicht. Door de beperkte stabiliteit kan een reachtruck iets minder zware ladingen aan.

Gangpadbreedte voor reachtruck

De minimale gangpadbreedte voor gebruik van reachtrucks is afhankelijk van de gewenste hefhoogte: hoe hoger, des te groter de minimale breedte van het gangpad. Gemeten naar de ruimte tussen de pallets, wordt als vuistregel een minimale breedte van 2815 mm aangehouden.

Het kan zijn dat u nog aanvullende vragen heeft. De antwoorden op veelvoorkomende vragen hebben we al voor u op een rijtje gezet!

Bekijk de veelgestelde vragen
Liftlease Barneveld
Reachtruck huren bij Liftlease

Wat kost het huren van een reachtruck?

De huurkosten van een reachtruck zijn afhankelijk van de situatie in uw bedrijfsruimte. De gangpadbreedte en de minimale hefhoogte bepalen immers het merk, model en type reachtruck dat u kunt inzetten voor een optimale toepassing.

Bij Liftlease huurt u in elk geval al een reachtruck vanaf € 350,- per maand (het aanbod kan variëren).

Bent u geïnteresseerd in het huren van een of meer reachtrucks? Start de Keuzehulp of neem contact op met onze afdeling Sales via de contactpagina.

Contact met Liftlease

Wij leveren onder andere aan

Liftlease

Stuur ons een bericht

Liftlease