Reachtruck huren bij Liftlease

Reachtruck huren bij Liftlease

 
Soms zijn in uw bedrijfsruimte situaties waarin een heftruck niet voldoet. Dan is een reachtruck huren mogelijk een goede oplossing. Een reachtruck komt vooral tot zijn recht in magazijnen met smalle gangen en korte draaipunten.
 
Wij hebben diverse reachtrucks op voorraad die u direct kunt huren. Net als bij al onze andere machines geldt ook voor reachtrucks dat u compleet wordt ontzorgd: wij leveren de reachtruck gratis af op locatie en zorgen ervoor dat er altijd onderhoud en service beschikbaar is bij eventuele storingen.
Vrijblijvende prijsopgave ontvangen?
 

Wat kost het huren van een reachtruck?

De kosten van een reachtruck huren zijn afhankelijk van de situatie in uw bedrijfsruimte.
De gangpadbreedte en de minimale hefhoogte bepalen het model en type reachtruck dat u kunt huren voor een optimale oplossing.
 
Bij ons huurt u in elk geval al een reachtruck vanaf  €350,- per maand.
Wanneer u een reachtruck bij ons huurt betaalt u een vast huurtarief waarin alle kosten zijn inbegrepen.
Denk hierbij aan onderhoud, veiligheidskeuringen en servicebezoeken.

reachtruck vs heftruck

Een reachtruck en heftruck worden beide ingezet om zware goederen te heffen en verplaatsen. Wat dat betreft hebben de machines dezelfde werking. Toch hebben ze wel degelijk verschillen. We zetten de belangrijkste verschillen op een rijtje:
 
  • Bestuurderspositie: De zitpositie van de bestuurder van een reachtruck is een kwartslag gedraaid. Bij een gewone heftruck zit de bestuurder recht achter het hefmechanisme, bij een reachtruck heeft de gebruiker de hefvorken aan de zijkant van de machine. Een reachtruck, met ingeschoven mast, is hierdoor veel korter. In een magazijn met smalle gangen is een reachtruck dus makkelijker in te zetten dan een heftruck.
  • De achteras: Een reachtruck heeft aan de achterzijde slechts één wiel, daardoor hebben ze een kleine draaicirkel. Dit draagt bij aan efficiënt ruimtegebruik omdat gangpaden zo nog smaller gemaakt kunnen worden. Een vierweg reachtruck heeft als bijzondere eigenschap dat álle wielen kunnen draaien. De vierweg reachtruck kan hierdoor ook zijwaarts rijden. Het voordeel hiervan is dat er in smalle gangen met lange last gewerkt kan worden.    
  • Binnen gebruik: Een reachtruck is alleen voor binnen gebruikt geschikt. Een reachtruck heeft harde banden, dit maakt de machine op een magazijnvloer erg wendbaar. Maar op ruwe oppervlakken, zoals buitenterreinen, hebben ze onvoldoende demping. Uitzondering hierop is de reachtruck met volrubber banden, deze is wél geschikt voor buiten gebruik.
  • Contragewicht: Een heftruck is aan de achterzijde voorzien van een contragewicht dat als tegenwicht dient bij het oppakken van een lading. In tegenstelling tot een heftruck, heeft een reachtruck geen contragewicht. Door de andere bouw van een reachtruck is het voertuig zelf het tegengewicht. Ondanks zijn compactere formaat, is een reachtruck erg stabiel en kan het lading veilig wegzetten tot op hoogtes van wel 10 meter.
Liftlease Barneveld

Wij leveren onder andere aan

Liftlease

Stuur ons een bericht

Liftlease