Wat zijn de voordelen van een elektrische heftruck?

Waarom kiezen voor een elektrische heftruck?

Waar voorheen voornamelijk diesel- of LPG heftrucks werden gebruikt in de agrarische sector worden er nu steeds vaker elektrische heftrucks ingezet. Waarom wordt deze beslissing genomen?

Milieu

Elke branche streeft er naar om ‘groener’ te worden. Door gebruik te maken van een elektrische heftruck is er sprake van veel minder, tot geen, uitstoot van schadelijke stoffen. Dit draagt bij aan een schoner milieu en een schonere werkruimte voor de bestuurder en zijn of haar omgeving.

Comfort

Elektrische heftrucks zorgen voor minder geluid en trillingen. Dit voorkomt gehoorbeschadigingen, maar ook wordt lichamelijke belasting beperkt. Het werken met de heftruck wordt zo minder vermoeiend voor de gebruiker. Daarbij hoeft er geen diesel meer getankt te worden, en ook geen voorraad aan LPG-flessen bij gehouden te worden.

Veiligheid

Doordat er vrijwel geen schadelijke stoffen uitgestoten worden is een elektrische heftruck goed te gebruiken in gesloten of half open ruimtes. Hierdoor kan de heftruck goed ingezet worden in schuren en stallen.

Prestatie

Een elektrische heftruck doet niet onder voor de prestaties van een diesel- of LPG heftruck. Dankzij moderne motoren met ultrahoog vermogen verricht een elektrische heftruck dezelfde werkzaamheden als een diesel- of LPG heftruck. Ook zijn de heftrucks verkrijgbaar met interne componenten die zijn afgedicht tegen stof en water waardoor de heftruck buiten ingezet kan worden.

Onderhoud

In een elektrische motor zitten veel minder bewegende onderdelen en slijtdelen waardoor de kans op defect minder groot is. Hierdoor is er minder onderhoud nodig. Daarnaast zitten de onderdelen die onderhoud nodig hebben op beter bereikbare plekken. Dit maakt dat het onderhoud gemakkelijker uitgevoerd kan worden. Ook het controleren van motorolie, de brandstoffilter, het koelwater etc. is niet meer nodig. Dit maakt het onderhoud efficiënt.
 

Loodzuur accu of Lithium-Ion accu?

 

Inzet

Een Lithium heftruck in bijna onbeperkt inzetbaar. Het grote voordeel van een Lithium accu zit in het laden. Waar je een loodzuur accu geen tussentijdse lading kunt geven, is dit voor een Lithium accu geen enkel probleem. Even een koffiepauze? Of andere werkzaamheden tussendoor? In die tijd kun je zonder zorgen de accu bijladen zonder dat dit nadelige gevolgen heeft. En waar een loodzuur accu minimaal 8 uur nodig heeft voor een volledige lading is dat bij een Lithium accu binnen 2 uur gerealiseerd!

Onderhoud

Doordat er geen schadelijke gassen vrijkomen is een aparte laadruimte overbodig. Dat maakt dat u uw bedrijfsruimte volledig kunt benutten. Maar dit houdt ook in dat een Lithium volledig onderhoudsvrij is.
Ook hoeft er geen gedemineraliseerd water bijgevuld te worden na het laden.
 
De aanschafprijs van een Lithium accu ligt hoger dan de aanschafprijs van een loodzuur accu. De levensduur van een Lithium accu is echter drie keer zo groot als die van een loodzuur accu en heeft een lager energieverbruik. Een duurzame keuze dus.
 
Heeft u vragen of wilt u meer informatie over een elektrische heftruck? Of wilt u een elektrische heftruck testen in uw bedrijf? Laat het weten, onze collega's staan klaar!
 
 
Ik wil meer weten >

Wij leveren onder andere aan

Liftlease

Stuur ons een bericht

Liftlease